Vi har lavet en ultra spændende guide til hvordan du vedligeholder dit lys. Skulle du derfor have forvildet dig herind, så frygt ej. Vi har kun 3 punkter med i guiden.

Lad lyset brænde i 2 timer første gang
Hvorfor dog det?! Spørger du nok. Jo, det er nemlig vigtigt for resten af lysets afbrændning! Du skal lade lyset brænde, så al voksen er smeltet helt ind til midten (kant til kant). 
Hvis du har et duftlys, skal det brænde fra glaskant til glaskant (eller hvad end duftlyset er støbt i). Så sikrer du nemlig, at lyset ikke skaber en tunnel ned gennem midten af lyset for resten af brændetiden. Det forlænger lysets levetid væstentligt og det betyder mere hygge hjemme i stuen. Det gælder alle typer af lys - duftlys, bloklys, stagelys, you name it. Du skal sørge for at trimme vægen
Ja den er god nok...
Ligesom du beskærer dine planter så de kan blomstre længere skal du altså også trimme vægen så lyset brænder bedre. Den skal gerne være på ca. 0,5 cm. Det kan virke lidt som et overkill, men det er undervurderet. Stol på os!
Det er faktisk næsten det vigtigste trin i vores lille guide til hvordan du passer godt på dit lys. Ved at holde vægen nede, undgår du nemlig at lyset soder. Trim det før du dit tænder dit duftlys, stagelys, bloklys. 
Du behøves ikke trimme vægen første gang, lad det brænde igennem før du finder saksen frem! 

Find din lyseslukker frem
Eller stjæl den fra din mormor! Det er nemlig sådan en hun bruger juleaften, når hun går rundt og slukker lysene på juletræet. En lyseslukker er god fordi du undgår røg og sod (og det vil du gerne!). Alternativt, må du puste lyset forsigtigt ud og åbne et vindue.Har du spørgsmål? Så skriver du bare til os. 
Smut så over på https://bjerts.com/collections/all og find dit næste lys. 

Bjerts